Projektblogg

Välkommen till vår projektblogg! Nedan kan du se alla inlägg vi har gjort. Klicka på rubrikerna ovan om du vill se på ett särskilt område.

Lååång Walking Closet

Massor med förvaring – 53 lådor! Nu har en familj i Svinninge massivt med förvaring i anslutning till ”Master Bedroom”. Förutom 53 generösa lådor finns många meter för galgar, skor mm. Dolt bakom en lucka finns också ett nedkast för tvätt direkt till tvättstugan. Byggnationen är utförd i Eklaminat.  

”Nytt kök” med Corian Raincloud

Ett 20-årigt kök i ett 100-årigt hus. Nytt kök eller ny köksbänk? Det var frågan för en familj i Viggbyholm. Det blev ett ansiktslyft med hjälp av en ny Corian bänkskiva och underlimmad delad diskho.       

Badrumskommod med dubbla handfat i Corian© Glacier White

Generös badrumsmöbel med gott om plats. Dubbelhandfat och bänkskiva är gjorda i Corian Glacier White. Lådfronterna är frästa ur massiv fuktsäker MDF.         Bild tagen innan armaturer och väggspegel monterats. Frästa lådfronter i närbild    

Låg garderob.

Bänk, byrå eller garderob? Oavsett vilket blev det i alla fall mer förvaring i en vindsvåning i vasastan.  😄  

Outnyttjat utrymme blev förvaring och dold tvättstuga.

Skräddarsydda garderober. I en villa i Mörby gav skräddarsydda garderober både massor med förvaring, en dold tvättstuga och ett helt nytt utseende på tidigare outnyttjade utrymmen i något som tidigare bara var en passage.  

Bokhylla & Rumsdelare

I stället för vägg… I ett hus på Resarö ville man dela upp ett rum i matplats och vardagsrum. Lösningen blev en bokhylla med access till hyllorna från båda fram och baksida (lite oklart vad som som är fram eller baksida). Hyllan är gjord i lackerad MDF och har också plats för TV.  

Platsbyggd ”Walk In Closet”

Walk In Closet designad av Annelies Winter Genom att avdela en liten del av sovrummet skapades en ”Walk in Closet” med gott om plats och god överblick. Inredning och dörrar är gjorda  i lackerad MDF. Hyllorna har infälld LED-belysning. Annelies hemsida: https://awinteriors.se/        

Bokhylla under snedtak

Bokhylla i lackerad MDF. Vindsvåningar kräver ofta skräddarsydda lösningar. Den här bokhyllan med underskåp finns i en vindsvåning på östermalm.  

Garderobsdörar, hörnskåp & elementskydd

En Stockholmslägenhet har fått nya garderobsdörrar och ett elementskydd. Snickerierna på bilderna är bara grundmålade eftersom bilderna är tagna innan de blev penselmålade på plats.    

Grön bänk, grönt skåp

Svårmöblerat? Ställ dit en grön bänk! Bänken som också är ett skåp finns i en lägenhet på Södermalm, och är tillverkad i lackerad MDF.  

Arkivskåp under snedtak

Mer plats för arkivering. Ett kontor på Kungsgatan har nu mer plats för arkivering under sitt snedtak.  

Hylla under snedtak

Platsbyggd hylla i lackerad MDF. I en lägenhet på Kvarnholmen ville man utnyttja utrymmet under ett snedtak i köket.

Vitrinskåp i svartlackerad massiv ek

Överskåp i kök. Överskåpet är tillverkat i svartlackerad massiv ek med fönsterluckor och glashyllor. Skåpet har infälld LED-belysning.    

Svart bänk med förvaring.

Trött på skor och annat som ligger huller om buller i entrén. Ett radhus i djursholm har numer en svartlackerad bänk i massiv ek med plats för skor och mycket annat.  

Dörrnisch blev bokhylla

Bokhyllor på kontor I Vasastan har två dörrnischer blivit bokhyllor.    

Platsbyggd garderob i gråvaxad ek

Garderobsvägg under snedtak Garderobsväggen är gjord i gråvaxad ekfaner och finns på Vanadisvägen. Den har infälld LED-belysning och utdragbara hyllplan.

Kompaktkontor med förvaring

Platsbyggd arbetsplats En barnfamilj på Frejgatan har nu ett kompaktkontor i sin lägenhet. Ovanför arbetsplatsen finns inbyggd LED-arbetsbelysning.

Två platsbyggda garderober

Effektiv förvaring Garderoberna är gjorda i lackerad MDF. I den ena utnyttjas höjden genom tvåvånings upphängningsstänger där den övre fälls ut/ned för att få överblick och enkelt komma åt.    

Platsbyggd bokhylla/TV-bänk

Bokhylla i lackerad MDF Den här bokhyllan finns på Hantverksgatan i Stockholm och är gjord i lackerad MDF.

Platsbyggd bokhylla

Bokhylla designad av Annelies Winter Platsbyggd bokhylla av lackerad MDF. Vissa hyllplan har försänkt LED-belysning. Dörrarna har speglar av stansad plåt. Annelies hemsida: https://awinteriors.se/    

Inbyggt hörnskåp i badrum

Platsbyggt skåp i vitoljad ek – Utrymmeseffektivt hörnskåp i ett badrum som finns i Stockholm på Östermalm

Badrumskommod i ek

Kommod med marmorskiva – På Lidingö finns den här badrumskommoden. Den är gjord i ek med en speciell övre låda för att ge plats för avlopp och vatten. Toppskivan är i marmor med underlimmat handfat i porslin.

Badrumsinredning med bänktopp och handfat i Corian®

Badrumsinredning i lackerad fukttålig MDF – I Åkersberga finns denna badrumsinredning, underskåp, väggskåp och ljusramp. Den är tillverkad i lackerad fukttålig MDF. Bänktoppen med integrerat handfat är gjorda i Corian®. Färg Silver Grey på bänktoppen och handfat i Glacier White.  

Corian® Glacier White – Nytt handfat

Uppgradering av badrum med ny handfatsöverdel – Denna badrumsuppgradering är gjord i ett radhus i Järfälla. Badrummet fick en ny toppskiva med integrerat handfat i Corian® Glacier White.  

Corian® Glacier White – Nytt handfat

Uppgradering av badrum med ny handfatsöverdel – På östermalm i Stockholm har nu en familj ny toppskiva med integrerat handfat i Corian® Glacier White.  

Fler elementskydd

Några olika elementskydd Fula element? Kanske dags för elementskydd!    

2 x Personalkök

Personalkök med Corian® bänkskivor Vid Norra bantorget har nu ett kontor två nyrenoverade personalkök. Det här var ett lite större projekt där vi var huvudentreprenör hela vägen från rivning till färdiga kök och där projektet förutom köksinredningen omfattade golv-, el- och rörarbeten. Vi har tillverkat Corian bänkskivor i köken, och på köksön, färg: Deep Anthracite, samt […]

Rumsavskiljare

Möbel för att dela av vardagsrummet I Åkersberga finns den här specialbyggda rumsavdelaren. Efter in ide av vår kund byggde vi en möbel i lackerad MDF med flera funktioner. Förutom att dela av vardagsrummet skulle den också ha plats för TV, dölja kablar mm, förvaring på hyllor och i skåp.      

Platsbyggd bokhylla

”Kan inte sluta titta på den” Den här platsbyggda bokhyllan finns i Danderyd. Kunden stod för idé och vi förverkligade den in lackerad MDF. Luckorna har handtag i läder och mässing. Efter installation mailade en uppenbart nöjd kund och sa att de inte kunde sluta att titta på bokhyllan 🙂    

Bänk till utekök i Corian©

Vädertåligt utekök i Corian©. En villa på Lidingö har nu ett utekök med bänk, bänkskiva och yttersidor i Corian©. Hyllor och skåp gjorda i vattenfast MDF. De urfrästa handtagen på luckorna har borstad aluminium i botten.

Platsbyggd bokhylla

Platsbyggd bokhylla med plats för keramik. I Hägersten finns denna platsbyggda bokhylla.  

Platsbyggda bokhyllor med lönnfack för TV

Två hörnbokhyllor med plats för dold TV I en villa på Tyresö ville man ha två hörnbokhyllor i bänkhöjd med plats för diskret  placering av TV. Lösningen blev ett ”lönnfack” för TVn som kan rullas fram vid behov och däremellan är osynlig. Idén stod kunden för , vi snickrade. Panoramabilden där man ser båda bokhyllorna […]

Platsbyggd garderob med lådor & belysning

Platsbyggda garderober med lådor & belysning Mer förvaring i barnens rum hos en familj på Resarö. Det blev två platsbyggda garderober med många lådor!      

Platsbyggd förvaring i sovrum

Hel vägg med förvaring och alkov. Enhetlig vägg med förvaring, alkov, hylla och belysning.    

Hyllor med inbyggd belysning

”Barhyllor” med infälld LED-belysning Dessa hyllor är byggda till ett showroom hos ett företag i Stockholm. LED-listerna har extra ljusstarka 24 V lysdioder. Belysningslisterna är integrerade i hyllstommen och vinklade 45° inåt för att rikta ljuset mot de saker som står på hyllorna.        

Lååång köksbänk i Corian© Antarctica

Köksbänkar i Corian. På Lidingö finns det här köket där vi har monterat två köksbänkar i Corian. Även den lååånga bänken är i ett stycke! Förklaringen är att Corian kan skarvas på plats med en skarv lika hållfast som resten av skivan. I det här fallet är färgen Antarctia vilken är en färg/struktur som ger […]

Kök med havsutsikt på Tyresö

Kök med infällda luckor och Corianbänkar Shakerinspirerat kök med infällda luckor och lådor. Bänkskivorna är i Corian RainCloud med en stor rostfri diskbalja. Kyl, frys, diskmaskin och fläkt är inbyggda för att ge ett lungt och enhetligt utseende. Under skåpen dold dragning av el samt infällda led-lister och infällda eluttag.      

Badrumsinredning med Corian© dubbelhandfat

Corian Glacier White. Badrumsinredning med generöst spegelskåp och vägghängd förvaring under bänk i Coran med dubbla handfat. Snickerierna är gjorda i lackerad vattenfast MDF.

Trapp och räcke till loft

Öppningsbart räcke. Det här loftet finns i Flaxenvik, Österåker. För att kunna använda och inreda loftet behövdes ett räcke och en trapp. Eftersom trappen är relativt smal och brant så kan räckets mittsektion öppnas för att större möbler ska kunna lyftas upp på loftet.        

Köksinredning i allmogestil

Infällda luckor och lådor i allmogestil. Det här köket finns i en villa i Ursvik. Man ville ha ett gammaldags utseende med infällda luckor och lådor. Vi har gjort alla fronter, luckor och lådfronter i snickeriet. Dessa har sedan monterats på stommar från IKEA. Bänkskivorna är i sten med underlimmad diskbalja i rostfritt..    

Förvaring & Arbetsbänk – tvättstuga i vindsvåning

I all enkelhet en intressant utmaning! Tvättstugan finns i en vindsvåning i Lärkstaden. Uppdraget var att skapa förvaring och arbetsyta. Utmaningen var att hantera snedtak, sned vägg, sneda vinklar och ett element på väggen. Konstruktionen har en bänkskiva i laminat med lackerat plåtgaller i bakkant för att släppa fram värmen från elementet. Lådfronterna är gjorda […]

”Ansiktslyft” kök – ny bänkskiva i Corian©

En ny Corian© bänkskiva i färg Sagebrush. Bara genom att byta bänkskivan fick det här köket i Uppsala ett helt nytt utseende. På en av bilderna syns den gamla bänken i trä med diskdel i rostfritt. Det är förstås inte riktigt rättvist att ”före” bilden visar en bänk belamrad med diverse föremål inklusive mätinstrument och […]

Hörnbyggt skåp i allmogestil

Skåpet byggt efter kundens skiss och idé Skåpet som finns hos en familj i Österskär är byggt i MDF och furu. Efter att bilden togs har en taklist monterats i rummet och kring skåpets överkant.  

Platsbyggd garderob

Lådor och plats för hängande plagg i olika längder. I stället för en fristående garderob ville man ha en snyggare och bättre förvaring. Lösningen blev en platsbyggd garderob med plats för hängande plagg i olika längder och 10 lådor för allt annat. Bilderna tyvärr tagna innan handtagen monterades, å andra sidan ger det ju fritt […]

Vägghängda hyllor och skåp

Enkla och stilrena hyllor & skåp. Uppdraget var att tillverka enkla hyllor utan ram och synliga väggfästen och underskåp utan ben.

Hallinredning i marinblått och björk

Arkitektritad hall. I Åkersberga finns den här arkitektritade hallinredningen. Hyllor bänkar och garderobsstommar är lackerade i marinblått. Garderobsdörrarna är gjorda i klarlackad björkplywood.  

Platsbyggd hylla

Snedtak och 4,5 m högt i tak. Plats för TV böcker, musikinstrument och andra föremål. Vår kunds arbetsnamn på hyllan var ”Game of Thrones” och inspirationen kom från alla konstruktioner som växer fram i inledningen av varje avsnitt 😉  

Hallinredning i ek

Hallinredning med gott om plats. Efter kundens skiss och idé tillverkades denna hallinredning i en kombination av massiv ek och ekfanér.       

Matsalsbord med svarvade ben

Specialdesignat matsalsbord. Det här matsalsbordet tillverkade vi efter kundens design. Färgen är speciell, men vi måste erkänna att slutresultatet blev riktigt häftigt!

Hallinredning med matchande bänk

Platsbyggd hallinredning. Platsbyggd hallinredning som finns hos en familj i Ursvik. Bilderna talar för sig själv, men de visar inte att det under locket i bänken finns fack för respektive barns mössor, vantar mm.    

Bänk med hyllor rummet runt (nästan)

Bänk med med skiva i Corian® ”Coffee Bean”. Platsbyggd bänk med hyllor utmed två väggar i ett stort allrum. Förutom massor med hyllor finns ett vitrinskåp med belysning och del som döljer utblås för värme/kyla från en värmepump.     

Sängunderrede med ”Tip On” lådor

Sängalkov med Låda i Låda. Sängunderrede med förvaring. Låda i låda löste problemet med stilren design och fler lådor. Lådorna öppnas med Tip On – tryck på lådan för att öppna.  

Sekelskiftesinspirerad platsbyggd garderob

Matchande garderob. Den här platsbyggda garderoben finns i en villa i Sundbyberg. Garderoben är designad för att matcha huset och och övrig inredning.

Badrumsinredning med bänk och integrerat tvättställ i Corian®

Badrumsinredning, badrumsskåp, underskåp och tvättställ. Bänken är gjord i Corian® Rain Cloud, tvättställs-skålen i Glacier White. Inredningen i lackerad MDF. Inredningen specialtillverkad för att matcha annan inredning i denna Sundbybergsvilla. En del av bilderna tagna innan alla knoppar och handtag var monterade.      

Bord i massiv ask med inbyggd vinkylare

Bord och skänk i massiv ask En restaurang på Östermalm har numera ett bord med skiva i massiv ask med inbyggd rostfri vinkylare. Till bordet en skänk med skiva i ask och och skåpluckor i askfanér . Bordsskivor och fanér har behandlats med vitt pigment för att få rätt utseende.           […]

Badrumsinredning i Corian®

Handfat och underskåp med lådor tillverkat i Corian®. Till en familj på Resarö tillverkade vi denna måttanpassade kombinerade bänk/handfat/förvaring. Bänk, handfat, skåp och lådfronter  är gjort i Corian. Hela konstruktionen är vägghängd.  

Garderober i vindsvåning

Vitvaxad svart Valchromat. Platsbyggda garderober och lådor under ett lutande tak. Fronterna är gjorda i en speciell genomfärgad MDF – Valchromat. De här garderoberna finns på i en vindsvåning på Södermalm. För att få det speciella utseendet har fronterna tillverkats i Svart/Mörkgrå Valchromat som behandlats med vitvax. Dörrarna öppnas med ”Tip On”, dvs med genom trycker […]

Platsbyggd garderobsvägg

Garderober i sovrum. Hel garderobsvägg i ett sovrum på Resarö. Dörrarna har infrästa handtag och öppnas utåt (inte skjutdörrar alltså).

Köksinredning med bänk i Corian®

Bänk i Corian® Rain Cloud Carrara. Köksbänken, som finns i en lägenhet på Södermalm, har en diskbalja i rostfritt och en infälld gashäll.  

Igensatt dörr blev platsbyggt skåp

Vad gör man med en igensatt dörr? Man tar chansen att skaffa sig ett snyggt platsbyggt skåp!  

Vägghängd skänk som döljer ett element

Stilren skåp/skänk. Skåpet är tillverkat i lackerad MDF. Luckorna är Tip On,  dvs att de öppnas när man trycker på dem. Skåpet är väghängt och gömmer dessutom ett bakomliggande element och har därför öppningar inne vid väggen för att släppa ut den uppvärmda luften.

Annorlunda skåp/vitrinskåp

Skåp med glas och belysning. Det här skåpet gjorde vi till en kund i Vaxholm. Det speciella är att skåpet har en genomskinlig övre skiva av glas och glashyllor. I skåpet finns belysning typ vitrinskåp, men här får man titta ner i skåpet.

Corian®handfat med underskåp i teak

Handfat och ”minibänk” i Corian®. Bänkskiva och handfatsskål är gjord i Corian® Glacier White. På väggen bakom sitter en Corianskiva med Marmormönster. Under handfatet finns ett förvaringsskåp i teak. Kranen är ursprungligen en kromad standardkran som blästrats för att få fram mässingen och ge ett patinerat utseende.  

Platsbyggd bokhylla

Måttbeställd, design framtagen i samarbete med kunden. Den här bokhyllan finns i en villa på Resarö och är gjord i lackerad MDF.       

Badrumsbänk och handfat i Corian® med ”Tip On” låda

Öppna lådan med knät! Måttbeställd Corian® tvättställsbänk. Under bänken en låda med teakfront som öppnas genom ett lätt tryck på lådan – Tip On.   

Corian® tvättställ med underskåp i ekfaner

Måttbeställt handfat med underskåp. Till en lägenhet på Gärdet tillverkade vi ett måttbeställt Corian® handfat med ett underskåp i ekfanér. Det är bara de två undre lådorna som går att öppna, den övre är en fasad som täcker tvättbaljan. Om någon undrar så är det inte en konstnärlig badrumsmatta på golvet, snarare täckpapp och byggskräp, […]

Dubbla handfat i Corian®

Badrumsbänk med integrerade handfat. Dubbla handfat i badrummet integrerade i en generös bänk som utnyttjar tillgängligt utrymme och ger plats för förvaring under. Bänk och handfat i Corian® Glacier White. Väggar och golv är klädda med marmor. Bilderna tagna innan ”rörisen” gjort det sista, därför ser utloppet ur handfaten lite mysko ut.    

Vinförvaring i Ek

Vinhylla byggd i massiv ek och ekfanér.

Elegant serveringsskänk med många detaljer

Serveringsskänk med vinkyl. På Södermalm står den här serveringsskänken. Den har en vinkyl, glashyllor med belysning, sockel och detaljer i polerad mässingsplåt, mässingshandtag och en skiva i carrara marmor.      

Funktionell inredning i Tvättstuga

Grön är skönt! På Resarö finns nu en familj som har en funktionell tvättstuga med massor av förvaring. Bänken är gjord i Corian® Glacier White med en integrerad rostfri tvättbalja. Inredningen är gjord i lackerad MDF med urfrästa handtag/grepp. Designen är framtagen tillsammans med familjen. En av flera uttänkta detaljer är att ett av skåpen […]

Förvaring under trapp

Diskret garderob och lådor under trappen. Med den här lösningen fick en familj i Åkersberga mer förvaring i hallen och slipper nu städa under trappen 😉  

Inredning av stor klädkammare (walk in closet)

Massor med förvaring i klädkammaren!   Uppdraget var att maximera förvaringsmöjligheterna i en stor klädkammare. Det skulle finnas garderober, lådor, hyllor och bordsyta. En del av utmaningen var att hantera en lutande vägg inne i garderoberna utmed högra väggen.             

Köksinredning med bänk i Corian®

Corian Glacier White – Både bänk och väggbeklädnad Funktion och tålighet viktigt när köket i en ombyggd industrilokal skulle inredas. Köksbänken är gjord i Corian® med integrerad diskbalja. Diskbaljan har rostfri botten. Bilderna är tagna lite innan allt blev helt klart, därför finns det ett hål vid diskbaljan där diskmedelspumpen senare monterades. För att få […]

Loftsäng i barnrummet

Större barnrum på samma yta! Från början var tanken att skapa ett lekområde ovanför sängen i barnrummet, men när konstruktionen var på plats och alla inblandade fått säga sitt blev det loftsäng med aktivitets yta under i stället. Men man vet ju aldrig, det går ju att ändra sig igen …   

Badrum – Bänk med handfat och förvaring i Corian®

Badrum – Bänk med handfat och förvaring i Corian® Den här bänken gjorde vi åt en familj som bor på Resarö. Man ville ha en tålig och snygg bänk med ett stort handfat (plats för 2) och så mycket förvaring som möjligt under bänken. Lösningen blev bänk, integrerat handfat och lådfronter gjorda i Corian® Glacier […]

Elementskydd i lackerad furu – 4 exempel

Fula element? Några exempel på elementskydd tillverkade i massiv furu som sedan lackerats.          

Platsbyggd bänk med hyllor och lådor

Fiffig förvaring   Till en villa i Djursholm ville man ha en bänk med lådor och hyllor som följde väggen runt ett hörn. Resultatet syns på bilderna. Hela konstruktionen är vägghängd både som en del av designen och för att det ska vara lätt att städa 😉