Förvaring

Att förvaring har fått en egen rubrik på vår hemsida beror helt enkelt på att vi tycker att den förtjänar det. Förvaring kan man aldrig fåför mycket av. Det knepiga är ofta att få till något som verkligen passar in, och som utnyttjar olika utrymmen på ett smart, snyggt och praktiskt sätt. Skräddarsytt och platsbyggt är ett sätt att få det precis som man vill!

Lååång Walking Closet

Massor med förvaring – 53 lådor! Nu har en familj i Svinninge massivt med förvaring i anslutning till ”Master Bedroom”. Förutom 53 generösa lådor finns många meter för galgar, skor mm. Dolt bakom en lucka finns också ett nedkast för tvätt direkt till tvättstugan. Byggnationen är utförd i Eklaminat.  

Badrumskommod med dubbla handfat i Corian© Glacier White

Generös badrumsmöbel med gott om plats. Dubbelhandfat och bänkskiva är gjorda i Corian Glacier White. Lådfronterna är frästa ur massiv fuktsäker MDF.         Bild tagen innan armaturer och väggspegel monterats. Frästa lådfronter i närbild    

Låg garderob.

Bänk, byrå eller garderob? Oavsett vilket blev det i alla fall mer förvaring i en vindsvåning i vasastan.  😄  

Outnyttjat utrymme blev förvaring och dold tvättstuga.

Skräddarsydda garderober. I en villa i Mörby gav skräddarsydda garderober både massor med förvaring, en dold tvättstuga och ett helt nytt utseende på tidigare outnyttjade utrymmen i något som tidigare bara var en passage.  

Platsbyggd ”Walk In Closet”

Walk In Closet designad av Annelies Winter Genom att avdela en liten del av sovrummet skapades en ”Walk in Closet” med gott om plats och god överblick. Inredning och dörrar är gjorda  i lackerad MDF. Hyllorna har infälld LED-belysning. Annelies hemsida: https://awinteriors.se/        

Garderobsdörar, hörnskåp & elementskydd

En Stockholmslägenhet har fått nya garderobsdörrar och ett elementskydd. Snickerierna på bilderna är bara grundmålade eftersom bilderna är tagna innan de blev penselmålade på plats.    

Arkivskåp under snedtak

Mer plats för arkivering. Ett kontor på Kungsgatan har nu mer plats för arkivering under sitt snedtak.  

Svart bänk med förvaring.

Trött på skor och annat som ligger huller om buller i entrén. Ett radhus i djursholm har numer en svartlackerad bänk i massiv ek med plats för skor och mycket annat.  

Dörrnisch blev bokhylla

Bokhyllor på kontor I Vasastan har två dörrnischer blivit bokhyllor.    

Platsbyggd garderob i gråvaxad ek

Garderobsvägg under snedtak Garderobsväggen är gjord i gråvaxad ekfaner och finns på Vanadisvägen. Den har infälld LED-belysning och utdragbara hyllplan.

Kompaktkontor med förvaring

Platsbyggd arbetsplats En barnfamilj på Frejgatan har nu ett kompaktkontor i sin lägenhet. Ovanför arbetsplatsen finns inbyggd LED-arbetsbelysning.

Två platsbyggda garderober

Effektiv förvaring Garderoberna är gjorda i lackerad MDF. I den ena utnyttjas höjden genom tvåvånings upphängningsstänger där den övre fälls ut/ned för att få överblick och enkelt komma åt.    

Platsbyggd bokhylla/TV-bänk

Bokhylla i lackerad MDF Den här bokhyllan finns på Hantverksgatan i Stockholm och är gjord i lackerad MDF.

Platsbyggd bokhylla

Bokhylla designad av Annelies Winter Platsbyggd bokhylla av lackerad MDF. Vissa hyllplan har försänkt LED-belysning. Dörrarna har speglar av stansad plåt. Annelies hemsida: https://awinteriors.se/    

Inbyggt hörnskåp i badrum

Platsbyggt skåp i vitoljad ek – Utrymmeseffektivt hörnskåp i ett badrum som finns i Stockholm på Östermalm

Rumsavskiljare

Möbel för att dela av vardagsrummet I Åkersberga finns den här specialbyggda rumsavdelaren. Efter in ide av vår kund byggde vi en möbel i lackerad MDF med flera funktioner. Förutom att dela av vardagsrummet skulle den också ha plats för TV, dölja kablar mm, förvaring på hyllor och i skåp.      

Platsbyggd bokhylla

”Kan inte sluta titta på den” Den här platsbyggda bokhyllan finns i Danderyd. Kunden stod för idé och vi förverkligade den in lackerad MDF. Luckorna har handtag i läder och mässing. Efter installation mailade en uppenbart nöjd kund och sa att de inte kunde sluta att titta på bokhyllan 🙂    

Bänk till utekök i Corian©

Vädertåligt utekök i Corian©. En villa på Lidingö har nu ett utekök med bänk, bänkskiva och yttersidor i Corian©. Hyllor och skåp gjorda i vattenfast MDF. De urfrästa handtagen på luckorna har borstad aluminium i botten.

Platsbyggd bokhylla

Platsbyggd bokhylla med plats för keramik. I Hägersten finns denna platsbyggda bokhylla.  

Platsbyggda bokhyllor med lönnfack för TV

Två hörnbokhyllor med plats för dold TV I en villa på Tyresö ville man ha två hörnbokhyllor i bänkhöjd med plats för diskret  placering av TV. Lösningen blev ett ”lönnfack” för TVn som kan rullas fram vid behov och däremellan är osynlig. Idén stod kunden för , vi snickrade. Panoramabilden där man ser båda bokhyllorna […]

Platsbyggd garderob med lådor & belysning

Platsbyggda garderober med lådor & belysning Mer förvaring i barnens rum hos en familj på Resarö. Det blev två platsbyggda garderober med många lådor!      

Platsbyggd förvaring i sovrum

Hel vägg med förvaring och alkov. Enhetlig vägg med förvaring, alkov, hylla och belysning.    

Hyllor med inbyggd belysning

”Barhyllor” med infälld LED-belysning Dessa hyllor är byggda till ett showroom hos ett företag i Stockholm. LED-listerna har extra ljusstarka 24 V lysdioder. Belysningslisterna är integrerade i hyllstommen och vinklade 45° inåt för att rikta ljuset mot de saker som står på hyllorna.        

Förvaring & Arbetsbänk – tvättstuga i vindsvåning

I all enkelhet en intressant utmaning! Tvättstugan finns i en vindsvåning i Lärkstaden. Uppdraget var att skapa förvaring och arbetsyta. Utmaningen var att hantera snedtak, sned vägg, sneda vinklar och ett element på väggen. Konstruktionen har en bänkskiva i laminat med lackerat plåtgaller i bakkant för att släppa fram värmen från elementet. Lådfronterna är gjorda […]

Hörnbyggt skåp i allmogestil

Skåpet byggt efter kundens skiss och idé Skåpet som finns hos en familj i Österskär är byggt i MDF och furu. Efter att bilden togs har en taklist monterats i rummet och kring skåpets överkant.  

Platsbyggd garderob

Lådor och plats för hängande plagg i olika längder. I stället för en fristående garderob ville man ha en snyggare och bättre förvaring. Lösningen blev en platsbyggd garderob med plats för hängande plagg i olika längder och 10 lådor för allt annat. Bilderna tyvärr tagna innan handtagen monterades, å andra sidan ger det ju fritt […]

Hallinredning i marinblått och björk

Arkitektritad hall. I Åkersberga finns den här arkitektritade hallinredningen. Hyllor bänkar och garderobsstommar är lackerade i marinblått. Garderobsdörrarna är gjorda i klarlackad björkplywood.  

Hallinredning i ek

Hallinredning med gott om plats. Efter kundens skiss och idé tillverkades denna hallinredning i en kombination av massiv ek och ekfanér.       

Hallinredning med matchande bänk

Platsbyggd hallinredning. Platsbyggd hallinredning som finns hos en familj i Ursvik. Bilderna talar för sig själv, men de visar inte att det under locket i bänken finns fack för respektive barns mössor, vantar mm.    

Bänk med hyllor rummet runt (nästan)

Bänk med med skiva i Corian® ”Coffee Bean”. Platsbyggd bänk med hyllor utmed två väggar i ett stort allrum. Förutom massor med hyllor finns ett vitrinskåp med belysning och del som döljer utblås för värme/kyla från en värmepump.     

Sängunderrede med ”Tip On” lådor

Sängalkov med Låda i Låda. Sängunderrede med förvaring. Låda i låda löste problemet med stilren design och fler lådor. Lådorna öppnas med Tip On – tryck på lådan för att öppna.  

Sekelskiftesinspirerad platsbyggd garderob

Matchande garderob. Den här platsbyggda garderoben finns i en villa i Sundbyberg. Garderoben är designad för att matcha huset och och övrig inredning.

Badrumsinredning i Corian®

Handfat och underskåp med lådor tillverkat i Corian®. Till en familj på Resarö tillverkade vi denna måttanpassade kombinerade bänk/handfat/förvaring. Bänk, handfat, skåp och lådfronter  är gjort i Corian. Hela konstruktionen är vägghängd.  

Garderober i vindsvåning

Vitvaxad svart Valchromat. Platsbyggda garderober och lådor under ett lutande tak. Fronterna är gjorda i en speciell genomfärgad MDF – Valchromat. De här garderoberna finns på i en vindsvåning på Södermalm. För att få det speciella utseendet har fronterna tillverkats i Svart/Mörkgrå Valchromat som behandlats med vitvax. Dörrarna öppnas med ”Tip On”, dvs med genom trycker […]

Platsbyggd garderobsvägg

Garderober i sovrum. Hel garderobsvägg i ett sovrum på Resarö. Dörrarna har infrästa handtag och öppnas utåt (inte skjutdörrar alltså).

Igensatt dörr blev platsbyggt skåp

Vad gör man med en igensatt dörr? Man tar chansen att skaffa sig ett snyggt platsbyggt skåp!  

Vägghängd skänk som döljer ett element

Stilren skåp/skänk. Skåpet är tillverkat i lackerad MDF. Luckorna är Tip On,  dvs att de öppnas när man trycker på dem. Skåpet är väghängt och gömmer dessutom ett bakomliggande element och har därför öppningar inne vid väggen för att släppa ut den uppvärmda luften.

Annorlunda skåp/vitrinskåp

Skåp med glas och belysning. Det här skåpet gjorde vi till en kund i Vaxholm. Det speciella är att skåpet har en genomskinlig övre skiva av glas och glashyllor. I skåpet finns belysning typ vitrinskåp, men här får man titta ner i skåpet.

Dubbla handfat i Corian®

Badrumsbänk med integrerade handfat. Dubbla handfat i badrummet integrerade i en generös bänk som utnyttjar tillgängligt utrymme och ger plats för förvaring under. Bänk och handfat i Corian® Glacier White. Väggar och golv är klädda med marmor. Bilderna tagna innan ”rörisen” gjort det sista, därför ser utloppet ur handfaten lite mysko ut.    

Elegant serveringsskänk med många detaljer

Serveringsskänk med vinkyl. På Södermalm står den här serveringsskänken. Den har en vinkyl, glashyllor med belysning, sockel och detaljer i polerad mässingsplåt, mässingshandtag och en skiva i carrara marmor.      

Funktionell inredning i Tvättstuga

Grön är skönt! På Resarö finns nu en familj som har en funktionell tvättstuga med massor av förvaring. Bänken är gjord i Corian® Glacier White med en integrerad rostfri tvättbalja. Inredningen är gjord i lackerad MDF med urfrästa handtag/grepp. Designen är framtagen tillsammans med familjen. En av flera uttänkta detaljer är att ett av skåpen […]

Förvaring under trapp

Diskret garderob och lådor under trappen. Med den här lösningen fick en familj i Åkersberga mer förvaring i hallen och slipper nu städa under trappen 😉  

Inredning av stor klädkammare (walk in closet)

Massor med förvaring i klädkammaren!   Uppdraget var att maximera förvaringsmöjligheterna i en stor klädkammare. Det skulle finnas garderober, lådor, hyllor och bordsyta. En del av utmaningen var att hantera en lutande vägg inne i garderoberna utmed högra väggen.             

Badrum – Bänk med handfat och förvaring i Corian®

Badrum – Bänk med handfat och förvaring i Corian® Den här bänken gjorde vi åt en familj som bor på Resarö. Man ville ha en tålig och snygg bänk med ett stort handfat (plats för 2) och så mycket förvaring som möjligt under bänken. Lösningen blev bänk, integrerat handfat och lådfronter gjorda i Corian® Glacier […]

Platsbyggd bänk med hyllor och lådor

Fiffig förvaring   Till en villa i Djursholm ville man ha en bänk med lådor och hyllor som följde väggen runt ett hörn. Resultatet syns på bilderna. Hela konstruktionen är vägghängd både som en del av designen och för att det ska vara lätt att städa 😉